ОБУKЕ У СУБОТИЦИ ЗА ПРОФЕСИОНАЛЦЕ И ПРУЖАОЦЕ УСЛУГЕ ПОВРЕМЕНИ ПОРОДИЧНИ СМЕШТАЈ

У уторак, 29.10.2019. године одржане су две паралелне обуке за професионалце и за потенцијалне пружаоце услуге у Центру за социјални рад Суботица. Обуке су одржане у оквиру пројекта “Развијање хранитељства у АП Војводини” који Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад реализује у сарадњи са УНИЦЕФ-ом.
Учеснике обука поздравили су, Предраг Радовић, помоћник покрајинског секретара за социјалну политику, Весна Kантар из Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Драгана Kилибарда, директорка Центра за породични смештаји и усвојење Суботица и Ивана Kопривица, директорка Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад.
Програм обуке „Повремени породични смештај“ за професионалце је осмишљен како би се стручни радници из Центара за социјални рад и Центара за породични смештај и усвојење додатно обучили и стекли нова знања о услузи, чиме би допринели развијању исте на територији АП Војводине.Програм који је намењен хранитељима и родитељима деце са сметњама у развоју, има за циљ упознавање учесника са услугом повременог породичног смештаја и афирмисање будућих пружалаца услуге.