— Све о Центру

О нама

Центар за породични смештај и усвојење у Суботици је установа социјалне заштите, основана одлуком Скупштине АП Војводине 20. децембра 2018. године. Установа је основана као значајан ресурс у развоју хранитељства у Севернобачком, Севернобанатском и Западнобачком управном округу.

Основни циљ Центра јесте заштита деце без родитељског старања и пружање стручне подршке хранитељској породици којој је дете поверено. Активности Центра обухватају учешће у свим поступцима заснивања хранитељства, од процене опште подобности породица за хранитељство, преко пружања подршке хранитељима и деци, до реализације едукативних обука и истраживања.
У Центру за породични смештај и усвојење Суботица негују се принципи хуманости и породице као највеће вредности у друштву. Мисија Центра јесте да, кроз остваривање партнерског односа са хранитељима, јачањем њихових компетенција и развијање свести о хранитељству код становништва, обезбедимо што већем броју деце прилику за раст и развој у сигурном и стимулативном окружењу.
Визија којој стремимо јесте да, заједно са хранитељима, обезбедимо детету модел породичног живота где би дете развијало осећај личне вредности, емоционалне сигурности, превазилазило потешкоће, добијало бригу у складу са његовим потребама и индивидуалним карактеристикама.
Центар се бави популаризовањем хранитељства. Оно од чега полазимо јесте да бригом о деци од најранијег доба и правилном развоју, доприносимо стварању квалитетних људи који представљају нашу будућност.

Ваша честа питања

На нашем новом сајту можете пронаћи доста корисних информација.
Такође, позивамо вас да нам се јавите уколико имате још неких питања за нас.

— 01

Шта је то хранитељство?

Хранитељство је организовани облик збрињавања деце која из различитих разлога не могу да живе у својим биолошким породицама…

— 02

Имате ли неких новости?

Наравно. Најбоље би било да посетите нашу страницу вести. Тамо вас очекују наши најновији чланци. Будите благовремено информисани.

— 03

Како вас могу контактирати?

На Вама је да одаберете. Можете нам послати Е-пошту, позвати телефоном, или доћи у наше просторије. Радујемо се сусрету са Вама.